2008. október 31., péntek

Cross Stitch Crazy 118.


Ugyan Violent már egy hete elküldte, most került rá sor, hogy a 118-as szám ismertetőjét feltegyem. Azért fogynak, fogynak a bemutatásra váró újságok. :-)
Ez a Crazy még határozottan karácsony lázban ég, így az ünnepre hímezni készülők elképzelhető, hogy hasznos információkat találnak benne, ha ellátogatnak a Lapszemlébe. :-)

2008. október 30., csütörtök

Új sorozat, hímzéskellékek...

Tudom, hogy nagyon várjátok a következő lapszemlét, de hogy ne legyen annyira unalmas az élet, most valami mást hoztam...
Rádöbbentem, hogy egy fontos kategóriát eddig teljességgel mellőztem az oldalamon. Egy új menüpont, a Kellékek alatt különböző hímzéssegítő eszközökkel (keretek, lámpák, technikai újdonságok, különleges technikák) fogok foglalkozni.
Elsőnek fellebbentjük a fátylat arról, hányféleképpen lehet berácsozni egy anyagot, és miért is jó ez.
Ha valaki használta már ezt az "Easy Count" csodaszert, örülnék egy elsőkézbőli élménybeszámolónak. :-)

2008. október 29., szerda

Cross Stitcher 204.

Na, hogy ne csak magánjellegű bejegyzés legyen, dolgoztam egy kicsit a restanciáimból, és itt egy Cross Stitcher lapismertető, nevezetesen a 204-es szám. Már csak a 205-ös, a 206-os, a 118-as Crazy és a 61-es Gold van hátra. Jaj nekem... :-)

Mesék Gabi kisfiúról valamint a "Mackós Mamuszról"

Jujj, de utálok hegyes tűvel varrni... Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de - sok-sok végigkeresztszemezett óra után - rákaptam arra a "szokásra", hogy a "másik" kezem hüvelyk- vagy mutatóujjával fogadom az anyagból kiérkező tűt. (Egyedi eset, vagy más is csinál ilyet?). Szóval, nem elég, hogy a "Mackós Mamusz" megvásárlásakor feladtam az elveimet - please note, hogy a mackó teljes nevét nem használjuk - most itt állok, és vadul dekorgumit pelenkaöltök a mamusz 1 hónap alatt szétkopott aljára. Bevált módszerem egyébként, már van ilyen módon megtalpalt mamuszunk, tartósnak és olcsónak tűnik ezen megoldás, csak irtó nehéz átszúrni a tűvel a mamusz+dekorgumi kombinációt, és nagyon unalmas is. Ja, és kétgyűszűs, mert az egyiket használom rendeltetésszerűen, a másikat pedig azért (kellene) hogy ne szúrjak a másik ujjamba. :-(
Na mindegy, nyavalygás befejezve, előrelátóan vásárolt tartalékpapucs elő, majd folytatom. :-) És mutatok két képet, amin jól látszik az ominózus mamusz is, de nemcsak ezért szeretjük. :-)

Az úgy történt, hogy csak egy szeletet akartak adni... Az új játékaim - építeni jó!
Az úgy történt, hogy csak egy szeletet akartak adni... Az új játékaim - építeni jó!

Miközben én itt küzdök, hogy behozzam a lemaradásaimat, végrehajtsam terveimet, Gabi kisfiú megtáltosodott! Múlt hét csütörtöktől több új szót is tanult, kiegészítve régen nem bővülő, de annál effektívebb szókincsét. Az első a "kakk", ami tulajdonképpen "kukk" akar lenni, de van, amikor pelenkabeli történéseket jelez... A második a "vav-vav", amit spontán kezdett el mondogatni, kezében a fehér plüsskutyussal. Ezeket azóta folyamatosan használja. De egész elfogadható volt a "szeretlek" is, amit apának mondott, miközben átnyújtotta a duplo-szívet. Ma reggel pedig az "eztis", a "puff" és az "ügyes" hangzott el többször is. :-)
Most mondjam azt hogy tényleg ügyes? :-) De az biztos, valami nagyon sikeres dolog most beindult...

Majd mutatom a plüss kisvakondot is, szintén új szerzemény, nagyon szeretjük. :-) És remélem, "majd" pár bővítéssel is tudok jelentkezni, egyre népesebb olvasótáboromnak. De ezt most feltétlenül el kellett mesélem...

2008. október 28., kedd

Elkezdtem egy angol verziót...

Már a bal oldali menü megvan. Tudjátok, ha már a google elsőnek hoz ki... :-)

2008. október 27., hétfő

Hét dolog...

Manyesztől és Tündérke-től kaptam a nemes feladatot, hogy írjak hét dolgot magamról... Érdekes feladat, akkor lássuk:

  • Kedvenc komoly regényhőseim komoly, "igazságosztó" figurák: Nemo kapitány, Monte Christo grófja, Sándor Mátyás, vagy a három testőr. Kedvenc fantasy regényhőseim: Mara of the Acoma, Arakasi, Nakor, Liriel, Drizzt.
    (Kitaláljátok, melyik regényekből? Nem biztos, hogy mind le van fordítva, angolul olvasok...)
  • Balkezes vagyok, némi hatodik érzékkel.
  • Nem vagyok "átlagbeteg", nem produkálom a "szokásos" tüneteket, ezzel megnehezítem az orvosok dolgát.
  • Hármunk - kisfiam, férjem, én - harmóniája számomra a legfontosabb, a világ többi részét nem mindig szeretem "beengedni".
  • Jakabjószág, aki egyébként Ödönke is, minden fontosabb vizsgámra elkisért. :-)
  • Egy kád illatos víz, Beatles, szamócalekvár, egy jó könyv, lehetőleg mindegyik, vagy ebből minél több egyszerre - ez a kényeztetés. Jó lenne hímezni is közben, de a víz árt az anyagnak.
  • Miután hallgattam néhány félév pszichológiát, pedagógiát is az informatikám mellé, a felkérés után szándékoltan nem olvastam végig, mit írtak mások, ismerem az utánzás jelenségét. (Biztos nagyon szép, magasztos gondolatok születtek, az ember önkéntelenül is lemásolja.) Most viszont megnézem, mit írtatok...
A szabályok:
1. linkeld be a blogodba, aki játékba hívott
2. ossz meg magadról hét dolgot, akár különleges, akár hétköznapi
3. hívj meg további 7 embert, nevezd meg őket, és linkeld be a blogodba
4. egy hozzászólásban értesítsd őket a blogjukban a játékról

Az én választottjaim: Violent, Rozs77, Tobbie, Morcs, Hesztia, Picurka13, Ralina.

Ja, és a "dicsőség": A google találati listán 2008. október 24-én a "cross stitch" keresőkifejezés az én oldalamat adta ki elsőnek. Képernyőkép a blogomban.

2008. október 22., szerda

Gabi baba holnap 19 hónapos


Ennek örömére a blogban új képeket tettem fel, azt is megláthatjátok, mit rajzol, mit olvas és mit eszik éppen az egyre nagyobb és okosabb Gabi kisfiú. :-)
A weboldalon ismét összegyűlt régi dolgokat rendszerezgettem, így került ki a Kapcsolatok menüpontba - Ninocskának hála - több új tervező cég, valamint befejeztem az Elizabeth de Lisle óriásképekről írt, már egy ideje félkész ismertetőmet.
Gold is jött, és CrossStitcher-eket is kaptam, jövök, amint tudok új anyagokkal.

2008. október 19., vasárnap

Talilázban


Ez aztán szombat esti láz... Vagy vasárnapi? Igen, vasárnap van, csak tegnap egy szombatra eső péntek volt... na mindegy...
Azért vagyok összezavarodva, mert én furcsa módon hétvégén netezek keveset, hétközben délelőtt viszont mindig enyém a gép... Meg Gabi kisfiú is. :-)
Miután Tündérke is kihirdette az NLC-n, hogy a taliképei felmásztak a képtárba, gyorsan betettem a kapcsolatok/taliképek közé. Ugyancsak bekerült a "barátok" szekcióba Wilimama blogja, ami ugyan még nemrég lett elkezdve, de ígéretesnek indul. :-)
A DeMiTa szekció is bővült, a jobb áttekinthetőség érdekében átkerültek oda a debreceniek oldalai, és - végre - elkészült a szeptemberi, húzós tali krónikája is.
Ezek mind olyan pici módosítások, amiket egyébként nem "szeretek" csinálni, mert nem látványosak. Most viszont jó, mert megvannak... :-)
A kép egyébként a minitalikrónikából származik, Andres lepett meg vele, dobozka. :-) Finomak a színei, elegáns az összhatás, tanulhatunk tőle! (Mellesleg ilyenkor sajnálom, hogy nem tudok több kreatív ágban is elmerülni... de hát néha abban az egyben sem sikerül...)

2008. október 18., szombat

És itt a 203-as Cross Stitcher...

Nem is írok sokat, a lapszemlében lehet ismét olvasgatni... Ez egy tuti, Ödönkés szám. :-)
Ehhez a lapszámhoz is tartozik "nyereményjáték", olvasgassátok szorgalmasan Normann történeteit, én ezen például nagyon jót mulattam. :-)

Technikai jellegű frissítést is követtem el, az "Újdonságok" lista betöltődéskori állapotát megrövidítettem. Továbbra is elérhető egy linkkel az egész, de így talán nem olyan hosszú idő kivárni, amíg az oldal bejön. :-)

Olyan sokmindent lehetne csinálni, és olyan kevés a rendelkezésre álló idő... gondolom más is így van ezzel. Mindenesetre maradjatok velünk, hamarosan jönnek a következő számok. :-)

2008. október 17., péntek

Újabb lapszemle, és "nyereményjáték"...

Röviden írok ezen a szomorú, esős pénteki napon (ami után ugyebár még egy péntek jön).
Kitettem a 202. Cross Stitcher lapszemléjét. Wilimama egy kérdést is feltett, aki arra válaszol (írjatok neki privit az NLC-n, de ha véletlenül ide sikerülne írni, azt is továbbítom) ajándékot kap.
Ezen kívül az októberi, kecskeméti taliról linkeltem egy talikép-albumot.
Maradjatok netközelben a hétvégén is, mert jön a következő Cross Stitcher, és ha szerencsém van, a postás a Goldot is meghozza. Már alig várom...

2008. október 16., csütörtök

Régen írtam Gabi kisfiúról...


Most bepótolom... És nem véletlen a cím, merthogy őkelme már egyáltalán nem "baba"... :-)
Épp itt volt az ideje a lapszemlék és honlapfejlesztések közepette beszámolni (mit beszámolni, dicsekedni!) jóképű, intelligens, ügyes másfél évesemmel. :-)

Ezen kívül mutatok még mókust, és egy talányos eredetű szálat, amit Kreinik helyett fogok használni, és amit potom áron sikerült levadásznom. Hosszú lenne leírni a részleteket, inkább nézzetek be érte a blogba. :-)

2008. október 15., szerda

Olvasnivalók

Annyi mindent kellene egyszerre megírnom... De először is Violent és Wilimama jóvoltából két lapszemlével jelentkezem... És aztán többel is, mert a Cross Stitcher-ek bizony folyamatosan érkeznek. Most a 201-et tettem ki, és már megkaptam a 202, 203-t, és jön a többi is...
Jelenleg a 206. szám kapható az újságosoknál.


Wilimama tett egy felhívást, így figyelmesen olvassátok el a Lapszemlében az ismertetőjét, különösen a Normann történetét. Aki megírja ide megjegyzésként, hogy miről szólt a cikk, választhat mintát az újságból... (Megpersze a dicsőség is az övé...)

A hétvégi videokártya mizéria rendesen visszavetett a dolgok haladásában, meg persze az is, hogy új logikai játékokat találtam a neten, és persze muszáj őket végigjátszani. A Playrix oldalán levőkről van szó...

"Gabi kisfiúról" (akit másfél évesen, érett "férfikorban") már nem nagyon lehet "babázni"- majd meglátjátok, ha feldobok néhány fényképet - is illene már írnom. Tehát maradjanak velünk a reklám... izé... az etetés utánig, ha tudok, még ma - ha nem, holnap - további olvasnivalókkal jelentkezem...

2008. október 14., kedd

Back Online, avagy Visszajöttem, ne aggódjatok!

Jól elment a múlt hét második fele... pedig akartam írni sokmindenről... Majd bepótolom. :-)
Megvolt a következő országos tali is, albumjaitok csurig a taliképekkel, biztos mindenki látni szeretné a gyűjteményt.

Na, de vissza az eredeti gondolatmenethez. Szerda-csütörtökön már szándékoltan nem írtam, mentegettem. Gépbővítés. Aztán az új alaplap kinyírta a régi videokártyát (egy elmés energiamegtakarító szoftver segítségével, és mindezt szombat délután) minek utána nyakunkba vettük a várost, mert kifogyott otthon a videokártya. Az egyik nagy üzlet zárva volt - ugye a neten nem tudtuk megnézni a nyitvatartást - a másikban nem volt az igényeknek megfelelő, mindenesetre hallgattunk élőben egy kis "Judit és a Zenemanókat" (csalódás volt) és tapasztalati úton megtudtuk, hogy Gabi baba fél a hajtogatós lufitól, legalábbis ha kardformájú.
Ja, és ott volt "A" vásár is...


Na mindegy, most hirtelen jelentkezem, aztán jövök még... Legyen szép napotok. :-)

2008. október 6., hétfő

Lapszemle - Cross Stitcher 200.

Na, közben "elment az idő", legalábbis Gabi baba alvásideje, úgyhogy itt kell mára befejeznem. Egy lapszemlét sikerült készre csinálni, Wilimama kisebb kihagyás után küldte a 200. CrossStitcher szám ismertetőjét.
A többi tervem megmarad holnapra, ebéd után vár a napsütötte játszótér. :-)

Hát gyerekek, ezt látnotok kell...

Miután idén már találkoztam egy olyan Anchor motringgal, amiben a 6 szál helyett csak öt volt található - sajnos nem vihettem vissza egy az egyben, időre hímeztem, és persze hétvégén derült ki a dolog - most pedig itt az újabb gyöngyszem, a legvégén toldott Anchor, szépen fogtam magam, és írtam egy emailt a vevőszolgálatnak...
Remélem, válaszolnak, és remélem, valami jót válaszolnak, mert azért ez durva, hogy 2008-ban, amikor már mindenki jól hangzó nevű minőségirányítási rendszereket tart, ilyesmit még ki merjenek tenni a polcra. Ezért nem büntetnek, csak a könnyebb "kilós" kenyérért meg szalámiért?
Gyorsan feltettem a blogomra az erről szóló irományt, aztán majd írok másról is, de ezt mindenképpen úgy akartam megreklamálni, hogy már az oldalon kinn van. Kíváncsi vagyok, mit felelnek... megírom majd...
És majd még jelentkezem. :-)

2008. október 4., szombat

Lapszemle...


Nem sok hírem van, a háttérmunkák és Gabi baba lefoglalják az időmet... Azért Violent jóvoltából elkészült egy lapszemle a 117-es World-ről. Egy picit haladtam a mókusommal, és egy nagyot az egyik karácsonyival (amit első körben újra kellett kezdenem, mert túlságosan elrontódott), de ezekről majd máskor rakok ki képet...