2008. szeptember 24., szerda

Nagy háttérmunkák


* Például a karácsonyi hímzés, amit újra kell kezdjek, mert nagyon elszámoltam, leginkább a legelején. Ennyit a sokéves tapasztalatról.
* Aztán például a weben, mert megint akkora anyagba kezdtem bele, hogy egyhamar nem biztos, hogy kinn lesz...
* Aztán a házimunka körül...
* A file-jaimat is rendezgetem, nem kis feladat...

Mindenesetre most tudtam Nektek valami szépet is mutatni, egy eddig közelebbről nem ismert újság lapszemléjét. Enjoy!

2008. szeptember 21., vasárnap

Csak bekukk... megvagyok. :-)

Képzeljétek, van fűtés!!! Pénteken felhívtam a házmesterhelyettest (hosszú...) hogy volna-e kedve körbemászni egy kérdőívvel, szombat hajnalban itt volt, délben már melegedett a radiátor. :-)

Egyébként most éppen netezgetek... készülőben van legalább egy lapszemle, némi linkbővítés (thanx Ninocska), és éppen csinálgatom egy régi álmom... A Virágkosárkából szeretnék egyszálas mini remekművet csinálni. Az addig stimmel, hogy bevittem PCStitch-be, megvan a töredéköltésektől és kontúrtól hemzsegő alkotás. Most jön a neheze, hogyan csinálok én ebből mutatós, de csak egész öltéseket (és valószínű kontúr nélkülit, mert 18-as anyagra, sőt, esetleg selyemszitára viszonylag nehéz kontúrozni...). A "jogi háttere" adott, a Cross Stitch Gold engedélyezi saját célra a mintavariálást... Ha kész leszek, esetleg megmutatom nekik is... hátha küldenek egy kis ajándékot a levelemért. :-)

Na, egyébként még annyit, talán ma megint tudok haladni Mókuskámmal és karácsonyi hímzésemmel is. És délután szerepjátszunk!!! Kellemes (és végre meleg) vasárnapi napnak igérkezik. :-)

2008. szeptember 16., kedd

Húzós talik

Bizony, itt van az ősz - vagy a tél?
Mindenesetre hideg van, és a kézimunkaújságok telis-tele vannak karácsonyi előkészületekkel.
Megtörtént a húzás, Budapesten, Debrecenben és több helyen is az országban. A budapesti talikép linkeket betettem a szokott helyre. A DeMiTa-ról majd kicsit később számolok be, most éppen sok egyéb dolgom van. Viszont szeretnék eldicsekedni, már el is kezdtem a karácsonyi hímzést. Nagyon izgi, kár hogy nem árulhatom el, mit csinálok. :-)

2008. szeptember 12., péntek

Cross Stitch Gold 60.


Ma csak a keresztszemes miatti olvasóim találnak érdekességet... Megjött a 60. Gold.
Elárulok egy titkot, egy netes barát segítségével egy nappal hamarabb már láttam a tartalmat, és nem igazán voltam lenyűgözve... mondhatni nem vártam tovább izgatottan. A kézbe vett újság pedig beigazolta sejtéseimet.
De mivel az ízlésünk különbözik... döntsétek el Ti magatoknak, milyen is lett ez a szám.

2008. szeptember 9., kedd

Sokmindenről...


Két tekintetben is, mert a blogban több nap eseményeiről számolok be (például mutatok egy mókust, elmesélem egy nehézségek leküzdésével teli babakocsis vásárlásunk történetét és azt is fejtegetem, miért szereti Gabi baba annyira a szőlőt.

A honlapon is "sok kis apróságot" csináltam... Nem tudjátok, most elárulom, hogy amikor valami megtetszik, de nem tudom azonnal felrakni, bekönyvjelzőzöm, csak úgy, nem könyvtárba, a lista végére. Ezeket a könyvjelzőket törölgetem, amikor az a link feldolgozásra került - vagy ha már nem fér egy képernyőre. Unalmas ámde szaporátlan, nem úgy, mint a cikkírás. :-)
Most ilyenekből dolgoztam, ezek kerültek az ingyen minta, tervező cégek és kapcsolatok menüpontok alá. És most megint gyűjtögetési fázis jön. :-) A Goldot és a Crazyt lassan hozza a postás, tehát lapszemlék is várhatók.
Hamarosan újra jelentkezem!

2008. szeptember 4., csütörtök

Házkörüli ügyeskedések, (még mindig) karácsony és weboldal


Néhány napja írtam arról, milyen fontos is az időbeosztás. Most sikerült jól használni az időmet, elégedett vagyok. Belefért egy-két varrás-javítás, egy pici haladás (Hah! Egyesek meg fognak cikizni, micsoda haladás az, hogy elővettem a cérnákat. Higyjétek el, nagy!) a karácsonnyal kapcsolatban, és befejeztem a beharangozott keresztszemes karakter ismertetőt. Még néhány ingyenminta lelőhelyre is futotta, na és Edgie-Edit és Clinique-Bogi boltját is belinkeltem.

Gabi baba mosolya pedig az eperszem a habostortán. :-)

Ja, ha erre jártok, örülnék, ha megírnátok, tetszett-e a karakterismertető, és ha igen, milyen következő témának örülnétek... Köszi!

2008. szeptember 3., szerda

Karácsonyi elmélkedések és újabb csipcsiripek

Kiválasztottam két karácsonyra megcsinálandó mintát. Ennek örömére a blogban egy kis számvetés, elmélkedés, hogy miért is jó (nekem) ez a karácsonyozás... Mert mindig tanul belőle az ember. :-)

Ezen kívül megmutatom Gabi baba új ujjbábjait is. Nagyon odavan értük. :-)

2008. szeptember 1., hétfő

M3: Megint mókust mutatok; valamint Coming Soon...

A hétvégi (nem annyira látványos, de) haladás mellett nem látható háttérmunkát végeztem, a keresztszemes készletekben megjelenő rajzolt karakterek - Tatty Teddy, Popcorn maci, Suzy's Zoo és társai ismertetője készül éppen nagyban. Ezt sem gondoltam volna, hogy ilyen összefoglalót írok, és tessék, a fele már készen is van. Hamarosan kiteszem...
A lapszemlénél végeztem még egy pici módosítást, a Cross Stitcher 198-as számában megjelent hintázós lányalak mintája felkerült az újság weboldalára egy alternatív színösszeállításban, a linket megtaláljátok ott.