2008. december 22., hétfő

Egy kép és egy jegyzet...

Morcs Marika a napokban elküldte nekem annak az ollóőrnek a képét, amit Manyesztől kapott, így újabb képpel bővült az ajándékátadós minitali képtára.
Megjegyzem, az ollóőrkészítés eddig misztikumnak számított az életemben, de most kedvet kaptam, utána is fogok nézni, hogyan készülnek ezek a fura alakú csodák. Van esetleg valakinek egy jó részletes leírása?

A blogba pedig egy kora reggeli elmélkedés került. Egy békés reggel, egy furcsa hangulat, némi romantika. :-)

3 megjegyzés:

Manyesz írta...

Karácsony előtti első munkamentes reggelemen nem tudtam aludni.Felkeltem, és gondoltam, míg szürcsölgetem a kávémat,nyugodtan leülök a gép elé kicsit,míg a fiúk alszanak. Téged találtalak:)) A fotónak nagyon örültem,olyan szép lett-sztem:)) A blogbejegyzést megkönnyeztem,meg a fotókat is, az imádnivaló kispasiról.
http://ancsanaplo.blogspot.com/2008/05/olltok-hagyomnyrz-kicsit-mskpp-3.html
Az óllóőrt Ancsánál találtam.
Köszönöm a szép reggelt:)))

Unknown írta...

Ollóőr készítésről van egy nagyon profi leírás itt:
http://litlaskvis.wordpress.com/2008/02/02/triangle-scissor-case-finishing-instructions/

Én ennél egyszerűbben csináltam, abban nincs egyáltalán bélésanyag, csak vetex. Nem kell hozzá varrógép sem, csak vasaló...
Ha érdekel, elküldöm a fényképes leírást emilben. (A blogomra nem teszem fel, mert a varrós lányok a szívülkhöz kapnának...)

KerGiz írta...

Manyesz, örülök, hogy tetszettek a soraim. És örömmel tettem ki a fotódat (ami tulajdonképpen a Morcs-Marika szkennelése), mert nagyon szépre sikerült az ollóőröd. :-)

Köszönöm mindkettőtöknek a leírást.

Ancsa, kéérem! Ha "szentségtörő", akkor én sem teszem fel a blogomra, de nekem csekély varrástudással/lehetőséggel pont ilyen kell.