2009. január 29., csütörtök

Mókus, tavasz? és egyebek...

Nos, azt hiszem, ez a "haladás" már haladás. :-) Mit szóltok hozzá? Már csak a külső körítés van hátra...

Ezen kívül hírt adok a blogban az év első virágának megpillantásáról (mániákus virágleső vagyok... és virágmutogató... én is úgy tanultam meg a növények neveit kiskoromban, hogy séta/kirándulás közben megmutatták nekem...)
Lesz még némi politikai eredetű ijedelem, aminek aztán mint kiderült, nem volt alapja (de galambkergetés helyett mi kergetődtünk el a helyszínről, de sebesen) és kiderül az is, hogy miért hímzek januárban húsvéti nyuszi helyett karácsonyfát. :-)

Hogy "coming soon" is legyen, legközelebb egy mintaívolvasási összefoglalóval jelentkezem, most készül. :-)

2009. január 25., vasárnap

Minitali két babára és két anyukára :-)

Nem tudom, mi történhetett... de nem is számít, csak a véletlenek összejátszása.
A végén a nyolc emberből ketten (négyen) lettünk, és jól éreztük magunkat. :-)
Részletek, bár képek nélkül - kinek van ideje hímezni? - a DeMiTa alatt.

2009. január 22., csütörtök

World of Cross Stitching 146.

Jó napunk volt. A játszóházban egy érdekes programon vettünk részt - a Kuckó Művészklub három tagja tartott zenés szórakoztató műsort a piciknek. Elmutogattuk az "A part alatt" című dalt, meg ilyenek...
Aztán még ezt a szépséges címlapú World-öt is végig tudtam "nézegetni" Violent jóvoltából megelevenedtek a benne levő minták. Ajánlom mindenkinek, egész jó lapszám.
Van benne egy kis trükköcske is azok számára, akik birkóznak a franciacsomó elkészítésével, három módot javasolnak, amivel azt helyettesíteni lehet. És akkor a franciánál némileg egyszerűbb "colonial" csomóról még nem is beszéltünk. :-)
Egy szó, mint száz, az újság kritikáját megtaláljátok a Lapszemlében.

2009. január 21., szerda

Cross Stitch Gold 62. szám

Igaz, hogy még tavaly jelent meg, de ez az újság már a tavasz első jeleit hordozza magán. A balkonnövény kompozíció például még tetszik is. :-)

Hiszitek-e, vagy nem, ma (is, mert tegnap is) plusz tíz fok volt. Lementünk a főtérre, galambot kergetni. A hó utolsó maradéka is el van olvadva, a gyepen a kis "belvíz"-pocsolyák közül zölden kandikálnak a fűszálak. Egészen tavasz-érzésem lett, na! Kár, hogy még itt van előttünk egy február...

Ha a profilomat megnézitek, betársultam egy könyvolvasós blogba. :-) Igaz, hogy eléggé rétegirodalom, amit olvasok, de hátha valaki más is szereti a fantasyt... Amúgy nagy könyvmoly vagyok, ha van időm, képes vagyok 1-2 nap alatt kiolvasni egy jó angol könyvet is. Így a baba elvtárs mellett kicsit tovább tart, de jelen pillanatban az év negyedik könyvét gyűröm... akarom mondani, olvasom... Nézzetek be oda is, én is kíváncsi vagyok, mt olvasnak a többiek. :-)

2009. január 19., hétfő

Cross Stitch Crazy 120.

Szerencsém van, sikerült megcsinálni még egy lapszemlét is. :-)
Nem is írok többet, olvassátok. :-)

Mókus, lábfájás, Gabi kisfiú megtáltosodása, és még sokan mások...

Kicsit összevisszára sikerült ez a blogbejegyzés. A lényeg egy mókus fáziskép, meg Gabi kisfiú legújabb cselekedetei.
Hagy dicsekedjem el, ma áttörés történt a beszéd területén: a napi 2-3-5 szóból áttértünk a mindent megismétel és mindent megjegyez/alkalmaz üzemmódra. Hamarosan a világ dolgairól is el fogunk tudni beszélgetni. :-) Én olyan büszke vagyok.
A többi apróság, de ha van kedvetek, olvassátok el.

2009. január 17., szombat

World of Cross Stitching 145.


Nem titok, kicsit megint lemaradtam... De fogjuk inkább fel úgy, hogy ezek az újságok mostanában jó gyorsan megjönnek. Violent szerzeményeiből most megcsináltam a Word of Cross Stitching 145.-öt, még hátra van a 146., még két Crazy (120 és 121.) és két Gold (62. és a hét közepén érkezett 63.)
Most ezt a lapszámot fogadjátok szeretettel. :-)

2009. január 16., péntek

Keretek, rámák, Gabi kisfiú hímez, valamint megtudhatjuk, mik a "gömbik".

Csináltam egy újabb leírást a "Kellékek" című sorozatomhoz. A múltkor az anyagjelölő eszközökről, most a különböző hímzőrámák és keretek, valamint állványok világáról van szó. (Köszönet Wilimamának, aki a vásárolt állványkájának a képével az ötletet adta...)

Az előző bejegyzést Gabi kisfiú képével illusztráltam. Most a blogban elmesélem, milyen komplex játékká fejlődött a "nézzük meg anya cuccait" című időtöltés. Igéretes a gyerek nagyon. :-)
Szó esik aztán a karácsonyi díszek elcsomagolásáról - nagyon tanulságos a mellette levő "ilyen volt, ilyen lett" képpár - és újabb havacskázós élményünkről.

Ha véletlenül tudnék még egy lapszemlét csinálni, írok egy külön bejegyzést, de nem valószínű, hogy be tudom fejezni, már régóta alszik hógömbizésben kifáradt gyermekem. :-)

2009. január 13., kedd

2009. első talija


Nos, igen, megvolt az első országos tali. Hallottam, hogy kevesen voltak résztvevő tűbarátok, egyesek a "régi szép időket" emlegették... remélem alaptalan a félelem, és csak a rossz idő, az év kezdeti nehézségei miatt kerekedetek fel kevesen.
Egyelőre Tündérke képtárát tudtam ide belinkelni, bízom benne, jön még más is.

MsMacska feldobta az ötletet egy debreceni helyszín lehetőségével kapcsolatban az idei évre. Kérem, aki debreceni és olvassa, szavazzon az xszemesen miránk. :-) A szervezést természetesen vállalom, sőt el is kezdtem. Segítséget persze elfogadok. :-)
Most többet nem tudok írni, mert úgy tűnik, kedves gyermekem kialudta magát.

Az illusztrációként feldobott kép magáért beszél. A szöveget majd valamelyik nap elmesélem a blogban. :-)

2009. január 4., vasárnap

Anchor színek változása!!!

Az Anchor friss közleménye szerint az európai törvényekkel való összhangba hozás miatt néhány színnek megváltozott a festési eljárása, ezért bizonyos fényviszonyok között másképp néznek mi, mint a régi eljárással festett színek. Az új festésű színek száma változatlan, a számozás előtti csillag jelzi a változást.
Célszerűen a csillagos és a csillagtalan színt ne keverjük, mert elüthetnek egymástól!
Részletek a Fonalátváltásnál. (Ha már itt jártam, bővítettem egy kicsit az Anchorról szóló részt is).
Felkerült a "Munkáim" közé a Hardangerem képe is, de ezt valamelyik nap a blogban már láthattátok.

2009. január 3., szombat

Apróbb frissítések

A netet böngészve gyakran talál az ember érdekességeket. Hopp, egy barát új oldalt nyitott. Egy másiknak megváltozott a címe. És nicsak, milyen érdekes oldalt ajánlott most valaki! Ilyen jellegű frissítéseket tettem fel a kapcsolatok és az ingyenminta oldalakra...

Hóesés és mókus report

Kedvenc időjárás-előrejelző weboldalammal ellentétben (aki már két hete folyamatosan napos, csapadékmentes időt jósol) pár napja felhős, borongós az ég nálunk, így a hímzési időszak befejeztével sohasem tudtam képet csinálni. Tegnap pótoltam.

A felhőkből még tegnap reggel pici hószállingózás is lett, amit aztán ma reggelre virradóra további hó követett. A lényeg, egy ablakunkból elkövetett havas látkép bemutatása mellett a blogban beszámolok Gabi kisfiú első havas élményéről is. :-)

2009. január 2., péntek

Emlékezés

Egy "Köszönöm." és egy "Jobbulást!" keresztszemes kártya már soha nem készül el... Az óév végén hagyott itt minket.
Jó ember, jó barát volt. :-(

2009. január 1., csütörtök

Boldog Új Évet! - Karácsonyi ajándékok

A blogban végre be tudtam mutatni, mi az a rejtélyes készülő (közben elkészült, megérkezett) ajándék, amiről néha kétértelmű megjegyzéseket tettem... Most már akkor legközelebb el tudom majd mesélni a történetét is, kezdve a újrakezdéssel és a bontások számával...
Traram! Ő lett életem első hardangere.

Azt is megmutatom, én mit kaptam... A többi képért lapozzatok az oldalamra.

A végén Gabi kisfiú két új szaváról is szó esik. Ismét fontosat tanult. :-)