2009. március 17., kedd

Mókus, csipcsirip és NEMnyuszi

Hosszabb blogbejegyzés következik, amelyben szó esik a mókusom haladási állapotáról, Gabi kisfiú szaporodó ujjbáb kollekciójáról (nem, ezeket nem én csináltam, megint lehet kapni akciósan) és arról, hogy mostanában hány helyen ért bosszúság, és hogy ezeket egy kis harciassággal könnyen meg lehet oldani. "Tudatosnak" tudatos vásárló voltam eddig is, de "fenyegetőzésre" a vásárlók könyvével csak most fanyalodtam, s lám, a keresett termék rögtön előkerült. Még ilyet! :-)

2009. március 13., péntek

Havazik!

Ma "csak" ezt a jeles és kicsit talán szokatlan eseményt akartam megörökíteni a blogban.
Na meg persze Gabi kisfiú újabb mondókatudományát és tegnapi gyaloglóteljesítményét.

Most pedig hímezni fogok. :-)

2009. március 12., csütörtök

Cross Stitcher 210.; Tavaszi kalandozások

Ismét hoztam egy újságot, most már azért egyenesben vagyunk, két friss szám ismertetője van még hátra. Meg ami ezután jön. :-)

Gabi kisfiúval motorozni voltunk, meglestünk egy bimbózó krókuszt, és megsétáltattunk egy katicabogarat. És hallottam tőle egy új mondókát is.
Nagyjából erről szól a mai blogbejegyzésem.

2009. március 10., kedd

Cross Stitcher 209.


... És itt van ő is. :-)

Cross Stitch Crazy 123.


Röviden jelentem be, mert megyünk zenebölcsizni. :-)
Ez már az aktuálisan elérhető utolsó szám, friss, még meleg. Látogasd meg a lapszemlét. :-)

2009. március 9., hétfő

Gabi "híme", nőnap, és bónuszban egy lapszemle

A Multiply-os oldalamra raktam ki egy videót, Gabi kisfiú valamelyik esti "híme, mócs" megnyilvánulását sikerült megörökíteni. Szerintem nagyon ügyesen csinálja, hát még amilyen szakértelemmel magyaráz hozzá!!! :-)

Na, persze nőnapi virágot is kaptam, az is nagyon tetszett neki, remélem, ez a tetszés a későbbiekben is megmarad. És egy láncjátékba is meghívtak.

Elkészült egy lapszemle is, Violent jóvoltából a 148-as World of Cross Stitchinget olvashatjátok... Remélem, tetszeni fog. :-)

2009. március 7., szombat

Cross Stitch Crazy 122.

Elkészült még egy újság. Bár kevesebb mintát tartalmaz, mint szokott (a végén a sablonomban maradtak kitöltetlen helyek) és szégyentelenül lecelebezte szegény megboldogult John Lennont, azért egészen normális számra sikerült. A lapszemlében bővebben olvashattok róla.

Cross Stitch Gold 63. szám

Nehéz volt magamat rászánni, hogy elővegyem, átlapozzam, megkritizáljam, de itt a következő újság, ezúttal a Cross Stitch Gold 63. (Már megérkezett a 64. is, pár napja, szóval a lapszemlék sora hamarosan folytatódik...)

2009. március 6., péntek

Cross Stitcher 208.

Elkészült a következő lapszámismertető, ez a Cross Stitcher 208, ami még decemberben jelent meg, de 2009. januári számnak mondja magát. :-) Több jó dolgot is láttam benne, a "bluebell"-ektől virágos erdő képe például a még oly távolinak tűnő tavaszt varázsolja elő... Mellé tettem az 55-ös Cross Stitch Goldból egy hasonló képet, szinte már érzem is a liláskék virágok illatát.

Kukkantsátok meg a lapszemlében. :-)

Gyerekszáj, avagy Gabi kisfiú és a műbalhé

Tegnap történt, megosztom veletek...
Játszunk az ágyon, jól érezzük magunkat. Egyszer csak Gabi kisfiú hátraveti magát és elkezd sírni... Ötletem sincs, mi történhetett. Felveszem, magamhoz ölelem, kérdezem, mi baj. Erre azt feleli: "Műbalhé!" - és már vigyorog is ezerrel. :-) :-) :-)

További Gabiszáj történetek, képek, valamint mókus- és gömbi fázisfotó (direkt nem mutatom meg itt) a blogban.

2009. március 5., csütörtök

Cross Stitcher 207.

Folytatódik a Cross Stitcher lapszemle. A napokban Wilimama nagyon termékeny volt, négy szám ismertetőjét is megkaptam, ebből az első a 207. A 208, 209, 210 is birtokomban van, és már készül a friss, ma érkezett 211. szám ismertetője is. :-)

Mókus állapotot igértem, fotóztam is, holnap tudom mutatni, felébredt a kicsi egyén, ezzel vége is nagyratörő terveimnek...

2009. március 4., szerda

Pici frissítések

Elkezdtem írni egy HATALMAS cégkatalógust (Nina küldött hozzá egy jó linket és persze ott az én gyűjteményem is, a kettőből lesz majd egy...), majd ha legalább a D betűig elérek, megmutatom... Addig is, minden oldalt meglátogatok, megnézem, van-e rajta ingyenminta, SAL, nyereményjáték, letölthető katalógus, webshop, ilyesmi... Közben járulékos dolgok is előkerülnek, ezért sikerült egy kicsit bővíteni a kapcsolatok és az ingyen minta aloldalakat.

Hétvégén mókusoztam is, majd mutatom...

2009. március 2., hétfő

Újságok weboldalai...

Újságokat lapozni jó, akár kézben, akár virtuálisan. :-)
Linkgyűjteményemet böngészve rájöttem, hogy két eléggé közismert USA-beli újságot eddig még csak meg sem említettem. Ezt most pótoltam.
A "The Cross Stitcher" és a "Stoney Creek Magazine" rövid ismertetője megtalálható az újságok szekcióban.